Växjö OK tog ut riktningen mot framtiden

Orienteringssäsongen har just avslutats, men i Växjö OK ser man redan fram emot nästa säsong, som man tror ska bli den bästa för klubben på många år.

Det har inte gått mycket mer än en månad sedan den sista elittävlingen avgjordes, men redan i lördags träffades Växjö OK:s elitorienterare för att ta ut riktningen inför framtiden.

Klubbens elitansvarige Mattias Karlsson inledde dagen med en summering och utvärdering av året som gått, innan den nästan 20 man starka församlingen fick säga sitt om såväl sina personliga mål som vad man hoppas att klubben ska stå för under det kommande året. Det hela utmynnade i ett måldokument med höga, men enligt Karlsson, fullt rimliga målsättningar.

Och det är inte utan att klubben har en ljus framtid att se fram emot. Gustav Runefors har under året etablerat sig som en av Sveriges bästa juniorer och trots att han just avslutat sin första säsong som junior har han redan varit med på flera landslagsuppdrag. Han får bra stöd av rutinerade Patrik Karlsson som under det gångna året vann samtliga DM-distanser och fortsätter sin elitsatsning ytterligare några år.

Glädjande är också att det börjar hända saker på tjejsidan. Louise Lundgren har i flera år varit klubbens enda kvinnliga stjärna, men hon får nu sällskap av lillasyster Alicia Lundgren som redan som 16-åring under året varit med och utmanat de två år äldre tjejerna i yngsta juniorklassen. Systrarna Lundgren kompletteras också av Maja Porle och Josephine Regnell som tagit flera steg i rätt riktning de senaste åren.

Men det är inte bara det kommande året som ser ut att bli ljust för Växjöorienterarna, flera av löparna är fortfarande bara juniorer och har många år kvar innan de ska vara som bäst. Tillsammans med att det på ungdomssidan finns flera intressanta namn som kommer att utmana de rutinerade och äldre löparna de kommande åren, så ser kompassriktningen för Växjö OK ut att vara spikrak uppåt de kommande åren.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *