Orienteringsframgångar i juniorlandskamp

Baltic Junior Cup är en landsdels- och landskamp mellan länderna runt Östersjön i orientering, och värdskapet för tävlingen flyttar runt bland de deltagande länderna.

I år var det nästan hemmaplan för våra lokala löpare då tävlingarna avgjordes i skogarna runt Olofström.

På lördagen tävlades det i stafett och i Smålands förstalag fanns bland annat syskonen Alicia och Lukas Lundgren från Växjö OK. Alicia som sprang den andra sträckan fick gå ut i ledningen tillsammans med en handfull andra lag. – Tyvärr så missade jag en del redan på andra kontrollen och tappade klungan, men kunde springa ikapp dem igen, berättar Alicia om inledningen. – Men sedan gjorde jag en ny bom på den åttonde och så var jag ensam igen, suckar hon vidare. Men det var inga stora misstag och när tredjesträckans löpare hade gjort sitt kunde storebror Lukas gå ut i en ensam ledning. – Jag bommade också en del i inledningen och laget närmast bakom kom ikapp, berättar han. Sedan hade de båda löparna sällskap hela vägen fram till nästa sista kontrollen när Lukas kunde rycka åt sig några meters lucka. I ivern om att kunna ta hem hela stafetten rusar Lukas mot en skärm som han ser i skogsbrynet och som han tror är sista kontrollen, vilket det tyvärr inte är och innan han insett sitt misstag och hittat rätt har Sydsverige Lag 1:s löpare hunnit förbi och gå i mål som segrare. Men trots misstaget kan Lukas ändå säkra andraplatsen.

Individuella framgångar
Söndagen innebär individuella tävlingar och här blev det lite av revansch för Växjölöparna. Även den här gången inledde Alicia med lite småmissar, men kunde fokusera om och springa bättre och bättre ju längre in i tävlingen hon kom. Därmed plockade hon också placeringar och med en riktigt stark avslutning kunde hon till slut säkra en tredjeplats.

För Lukas del blev det närmast en repris på lördagens stafettlopp, men med ett lyckligare slut. Ett par missar i inledningen gjorde att killen som startade närmast bakom kom ikapp, och det var ingen mindre än samma kille som han haft sällskap med under stafetten. Men den här gången var det Lukas som var kallare i avslutningen och valde rätt skärm till sista kontrollen. – Det var en skön revansch när jag såg att han gick fel till sista kontrollen och jag kunde springa rätt, berättar Lukas. Totalt räckte loppet till en total femteplats. I samma klass sprang också två år yngre Gustav Runefors in på en åttondeplats.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *