VOKs ungdomar flög över savannen

Martina Braun var en av alla ungdomar från trakten som i helgen orienterade på bland annat Borås djurpark. Foto: Annika Ericsson

Under helgen avgjordes O-Event och LEDX-Cup i Borås med tre sprintorienteringar på lika många dagar. Växjö OK:s Noel Braun visade att toppformen håller i sig långt in på hösten.

Inom orienteringen har många tävlingar en lång historik och mängder med anekdoter från svunna tider, men det finns också nya tävlingar som på kort tid blivit klassiska. En sådan är O-Event i Borås, som började för några år sedan med en sprinttävling mellan djurhägnen på Borås djupark. Tävlingen har sedan vuxit till ett tredagarsevent som i år lockade till över 6 100 starter.

Bland de lokala löparna hade framförallt Växjö OK många deltagare. – Vi hade en gemensam klubbresa till Borås som avslutning på säsongen för våra ungdomar, berättar en ledare. Ungdomarna tackade, bugade och visade framfötterna. Framförallt var det 14-åringaringarna som visade vägen och Noel Braun kunde efter segrar på både den första och andra etappen gå ut med en rätt betryggande totalledning inför den avslutande etappen inne i djurparken på söndagen. Även om han fick nöja sig med en andra plats på den sista etappen, endast tolv sekunder från segern, kunde han ändå springa i mål som totalsegrare med drygt 2,5 minuters marginal till tvåan. – Den andra etappen var roligast med downhill sprint, berättar Noel. Avslutningsetappen inne i djurparken var inte lika kul. – Visst var det annorlunda att springa bland alla djuren, men det var rätt tråkigt orientering och jag tappade några sekunder i löpningen, men jag gjorde inga missar, förklarar Noel. I samma klass genomförde också Noels klubbkompis Hugo Ericsson en bra helg som räckte till en total fjärdeplats, efter etapplaceringarna fyra, åtta och sex.

I juniorklassen H18 gjorde också Hugos äldre bror Isac en fin tävling och slutade på en total andraplats efter etappresultaten tvåa, trea, tvåa.

Bland de äldre deltagarna sprang Henrik Kroksmyr stabilt i H40-klassen där han efter etappresultaten fyra, sjua och 15:e sammanlagt slutade tvåa. Dessutom fick Växjö OK ytterligare en etappseger i D60 då Eva Pettersson vann den andra etappen och slutade totalt trea.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *