Lyckat resultat på 25manna

Hela laget som stod för Växjö OK:s bästa placering i 25-manna på över 20 år. Bakifrån från vänster: Gustav Runefors, Patrik Rosén, William Björkman, Pater Braun, Lukas Lundgren, Henrik Eklund, Jonathan Svensson, Simon Runefors, Patrik Karlsson. Mellanraden: Sven Lundgren, Lars Eklund, Mattias Karlsson, Isac Ericsson, Lena Regnell, Annika Ericsson. Främre raden: Josephine Regnell, Martina Braun, Filippa Braun, Hugo Ericsson, Alicia Lundgren, Maja Porle, Johan Eklund, Niklas Karlsson, Noel Braun. Liggande: Louise Lundgren.

Att locka gammal som ung har alltid varit en av orienteringssportens stora grundpelare och i helgen avgjordes 25-manna-stafetten som är som en stor manifestation för just detta.

Att under gemensam flagg tävla tillsammans, även i en så individuell sport som orientering, är alltid lite speciellt. I helgen avgjordes stafetten 25-manna strax söder om Stockholm, och om det kittlar lite extra att springa stafett så är det ytterligare ett steg när man vet att det är 25 löpare som deltar i samma lag som en själv. Att tävlingen sedan är en av de största stafetterna i världen med nästan 10 000 deltagare och att mottot för tävlingen är ”Världens bästa klubb vinner” gör ju knappast saken sämre.

För att det verkligen ska handla om bred och inte bara vilken klubb som har de bästa elitlöparna finns det begränsningar som gör att till exempel antal herrseniorer är maximerat och att vissa sträckor måste springas av damer, ungdomar respektive äldre.

Från Kronobergs län var Växjö OK enda lag som ställde upp med ett helt eget lag, medan löpare från FK Finn och OK Älme deltog i ett kombinationslag.

Redan på förhand kunde man konstatera att Växjöklubben fått ihop ett riktigt starkt lag, och med stabila insatser rakt igenom samtliga 25 sträckor slutade det också med ett riktigt fint resultat och den bästa placeringen på minst 20 år.

– Det var jämna och mycket bra prestationer rakt över, summerar lagledaren Mattias Karlsson stafetten. – Det går inte att peka ut någon enskild löpare som gjorde något unikt, utan det var verkligen en genuin laginsats som ligger bakom den fina 37:e platsen.

Kombinationslaget med FK Finn och OK Älme slutade på 202:a plats.

Tävlingshelgen avslutades med årets sista individuella elittävling och även där var Växjölöparna långt framme, inte minst ungdomarna med Alicia Lundgren, som tog hem D16-klassen i mycket tuff konkurrens, och Noel Braun som blev tvåa, bara tre sekunder från segern i H14, i spets.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *